„Pro Moldova” vine cu un nou proiect de lege: O altă promisiune făcută de candidați este protecția copiilor și familiei

„Pro Moldova” vine cu un nou proiect de lege: O altă promisiune făcută de candidați este protecția copiilor și familiei

Grupul parlamentar „Pro Moldova” a făcut al treilea test al sincerității pentru candidații la prezidențiale, care au deputați în Parlament, transmite OFICIAL.

Potrivit deputatului Andrian Candu, o altă promisiune făcută de candidați este protecția copiilor și familiei.

„Venim în Parlament cu un proiect de lege de modificare a unor acte normative menit să îmbunătățească și starea material financiară a familiilor cu copii și să pună accent pe ceea ce înseamnă protecția copilului”, a spus Andrian Candu.

Deputatul Elena Bacalu a menționat că, potrivit datelor statistice, rata mortalității este mai înaltă decât rata natalității și numărul divorțurilor sunt mai frecvente decât numărul căsătoriilor.

„Proiectul vine în susținerea oamenilor care au nevoie de ajutor financiar. Propunem măsuri active ale statului de încurajare a natalității: dublarea scutirii pentru impozite pe venit persoanelor întreținute de la 3 la 6 mii lei și de la 18 la 36 mii lei. Indemnizația anuală pentru studii de 2 mii lei pentru copiii care fac studii primare, secundare și profesional secundare, indemnizații de 200 lei pentru copii până la 18 ani”, a spus Elena Bacalu.

„Pro Moldova” invită din nou deputații în Parlament pentru a vota acest proiect.

Amintim că, „Pro Moldova” a lansat „Testul sincerității” pentru candidații la prezidențiale, care presupune transformarea promisiunilor candidaților admiși în cursa pentru prezidențiale în proiecte de legi și propune votarea lor până la 1 noiembrie într-o ședință plenară a Parlamentului.

Cristina Parfeni

Share