Pro Moldova: Ștefan Gațcan a depus astăzi o plângere la Procuratura Generală în care reclamă șantajul

Pro Moldova: Ștefan Gațcan a depus astăzi o plângere la Procuratura Generală în care reclamă șantajul

Grupul Pro Moldova susține că își exprimă îngrijorarea față de soarta deputatului Ștefan Gațcan și cheamă comunitatea internațională și societatea civilă din Republica Moldova să ia atitudine, informează OFICIAL.

În același timp, grupul anunță că deputatul Ștefan Gațcan a depus, în dimineața zilei de astăzi, o plângere la Procuratura Generală în care reclamă hărțuirea, intimidarea și șantajul la care a fost supus la 30 iunie din partea unui grup de deputați PSRM.

„Astăzi, prezent la Parlament pentru a participa la ședința Comisiei protecție socială, familie și sănătate, Ștefan Gațcan a fost sechestrat de un grup de deputați socialiști și impus să semneze cererea de demisie. Din imaginea apărută în public, se vede clar că dl Gațcan nu are în fața sa nici o cerere, spre deosebire de deputatul socialist Vasile Bolea. De asemenea, un detaliu care face dovada că cererea nu a fost scrisă de dl Gațcan este numărul de ieșire a demersului (cifra 4) este anterior cererii de părăsire a fracțiunii PSRM și aderare la PRO MOLDOVA (cifra 8) și a plângerii adresate procurorului general (cifra 9). Locul aflării deputatului Gațcan este necunoscut deocamdată”, se arată într-o declarație a grupului Pro Moldova.

„Deputatul Ștefan Gațcan anunță PG despre îngrijorarea legată de integritatea sa fizică, precum și a membrilor familiei lui. El menționează în plângerea depusă la PG că este șantajat și amenințat pentru a renunța la mandatul de deputat. Amintim că ieri, mașina deputatului Gațcan a fost trasă pe dreapta și a urmat o sesiune de amenințări, inclusiv din partea deputaților Corneliu Furculiță și Vlad Bătrâncea. Apoi au fost organizate proteste la centrul medical „Extramed” cu coroane funerare aduse de activiștii PSRM”, mai precizează grupul.

1593601715

2

Mihaela Conovali

Share