„Pro Moldova”: Republica Moldova nu trebuie să se rezume doar la depunerea cererii de aderare

„Pro Moldova”: Republica Moldova nu trebuie să se rezume doar la depunerea cererii de aderare

Partidul politic „Pro Moldova” declară că a luat act de depunerea de către conducerea Republicii Moldova a cererii de aderare la Uniunea Europeană (UE), informează OFICIAL.

„Apreciem acest pas ca fiind unul corect în contextul concret ce s-a creat în regiunea din care facem parte, dar şi ca fiind corespunzător dorinţei majorităţii cetăţenilor Republicii Moldova de a fi parte a marii familii europene.

Totodată, considerăm că Republica Moldova nu trebuie să se rezume doar la depunerea cererii de aderare, ci să acţioneze consecvent zi de zi pentru ca visul european să devină realitate. Pentru aceasta e nevoie de implementat reforme consistente şi radicale, de pregătit toate domeniile de activitate vitale de preconizata aderare, de asigurat un înalt nivel de viaţă cetăţenilor, pornind de la conştientizarea faptului că standardele de viaţă în Moldova trebuie să fie comparabile cu cele din UE în momentul în care se va produce aderarea”, se arată în declarația partidului.

De asemenea, „Pro Moldova” îşi reconfirmă şi pe această cale orientarea pro-europeană şi reiterează că va continua să depună eforturi în vederea apropierii Moldovei de UE.

Totodată, partidul îndeamnă guvernarea la o colaborare cu toate forţele pro-europene din ţară, „pentru că visul european al cetăţenilor noştri poate deveni realitate doar printr-un efort comun”.

Cristina Jicol

Share