„Pro Moldova”: PAS a promis în campanie că va tăia salariile nesimțite…

„Pro Moldova”: PAS a promis în campanie că va tăia salariile nesimțite…

Partidul Politic „Pro Moldova” condamnă majorarea salariilor „judecătorilor de buzunar ai guvernării”, în plină criză economică, pandemică și socială, informează OFICIAL.

„„Pro Moldova” își exprimă indignarea în legătură cu gestul amoral al guvernării, de a majora până dincolo de cotele nesimțirii, la peste 80 de mii de lei, a salariilor judecătorilor Curții Constituționale, instituție captivă și obedientă puterii politice de la Chișinău. Se întâmplă după ce președinta Sandu și PAS au promis populist în campaniile electorale exact inversul, că vor tăia salariile nesimțite care parazitează bugetul de stat și care contrastează puternic cu veniturile mizere ale pensionarilor, medicilor, profesorilor etc.”, se arată într-un comunicat de presă al partidului.

Potrivit formațiunii, Republica Moldova este în continuare cel mai sărac stat din Europa și în aceste condiții remunerarea nesimțită a judecătorilor de buzunar din contul bugetului de stat este un gest cinic și nesimțit. „Mai ales în condiții de criză pandemică și economică, dar și în situația în care judecătorii CC și până acum aveau salarii de peste 40 de mii de lei, echivalentul a peste 2 mii de euro, de invidiat nu doar pentru moldovenii care muncesc în țară, dar chiar și pentru cei care au plecat la muncă peste hotare”, se precizează în comunicat.

Totodată, „Pro Moldova” susține că gestul guvernării este cu atât mai cinic, cu cât chiar ea recent a majorat vârsta de pensionare, pe motiv că în bugetul de stat nu ar fi bani pentru a acoperi pensiile mizere, de 40 de ori mai mici decât noile salarii ale judecătorilor CC.

În acest sens, formațiunea face apel la bunul simț al guvernării și îi cere să își anuleze actul de cinism și nesimțire. „Altfel, după ce au profanat noțiunea de „om bun”, ridiculizează și sintagma „Solidaritate” din denumirea propriului lor partid”, a conchis sursa.

Cristina Jicol

Share