Prioritățile Secretariatului Parlamentului pentru anul 2024

Prioritățile Secretariatului Parlamentului pentru anul 2024

 Prioritățile pentru anul 2024 ale Secretariatului Parlamentului sunt îndreptate spre a consolida asistența acordată Parlamentului la realizarea funcției legislative și a eficientiza mecanismul de control parlamentar. Printre obiectivele incluse în Planul de acțiuni al Secretariatului Parlamentului pentru anul curent se regăsesc acordarea suportului necesar pentru realizarea Programului legislativ al Parlamentului pentru anul 2024 și a recomandărilor din Raportul de extindere al Comisiei Europene, instituirea și operaționalizarea Comisiilor de experți pe lângă comisiile permanente.

Prioritățile au fost stabilite după consultarea cu reprezentanții subdiviziunilor structurale, dar și după ce au fost discutate rezultatele înregistrate anul trecut, provocările și riscurile existente pentru fiecare domeniu de activitate a Secretariatului.

„În baza concluziilor formulate, a fost elaborat Planul de acțiuni pentru anul curent, în care se regăsesc propunerile și prioritățile formulate în rapoartele elaborate. În anul 2023, Republica Moldova a făcut pași importanți în eforturile sale de aderare la Uniunea Europeană, cu un angajament ferm și o implicare plenară a Parlamentului în acest proces”, a menționat Secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița.

Share