Principiile Mișcării Unioniste: „Nu urmează să ne batem între noi cine-i mai mare și mai tare și care trebuie să fie președinte”

Principiile Mișcării Unioniste: „Nu urmează să ne batem între noi cine-i mai mare și mai tare și care trebuie să fie președinte”

Președintele Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, a anunțat că, formațiunea, pe care o conduce, a votat în unanimitate și a adoptat decizia de a forma Mișcarea unionistă din Republica Moldova, adresându-se în acest sens tuturor partidelor „care simt românește” să se consolideze și împreună să formeze acel curent politic unionist, în așa fel încât reprezentanții unioniștilor să se regăsească la putere, la toate nivele, informează OFICIAL.

În cadrul unei conferințe de presă, Dorin Chirtoacă a declarat că, PL se adresează tuturor formațiunilor unioniste din RM, societății civile, personalităților, oamenilor de bună credință, în vederea constituirii cu toții împreună a Mișcării unioniste din RM.

„Astfel încât să dăm din nou speranță cetățenilor cu viziuni pro-europene și unioniste că, RM va reveni pe calea europeană, se apropie de România și își va întâlni destinul în cadrul României Mari, exact ca 101 ani în urmă. Este evident că, acest lucru trebuie făcut neîntârziat, au fost mai multe tentative în acest sens, nu s-au soldat cu succes. Am certitudinea că, această inițiativă va cunoaște succesul bine meritat și vom reuși să consolidăm toți unioniștii în cadrul acestei mișcări. Mișcarea nu urmează să pornească de la un lider sau partid anume, nu urmează să ne batem între noi cine-i mai mare și mai tare și care trebuie să fie președinte. Este o mișcare care va trebui să adune în jurul ei pe toți acei care au luptat sincer pentru Unire toată viața”, a precizat liberalul.

Chirtoacă a mai spus că vor expedia scrisori partidelor unioniste, în care vor explica argumentele, vor prezenta viziunea.

„Vom aștepta ca împreună să semnăm cel puțin 2-3 formațiuni la început, după care toți – un acord de colaborare pentru înființarea unei asemenea mișcări, în așa fel încât să putem participa împreună la alegerile prezidențiale, parlamentare, la toate acțiunile politice care au loc RM. Fiecare o să poată să-și promoveze ideile în cadrul partidului, însă acțiunile politice de amploare, care țin de alegeri, vor trebui făcute în comun, cu precizarea, chiar din primul tur, conform unor măsurări obiective, cel care iese mai bine în sondaje rămâne în cursă, ceilalți se retrag”,  a mai spus Chirtoacă.

Andriana Cheptine

Share