Primele întrevederi ale lui Dodon la Bruxelles

Primele întrevederi ale lui Dodon la Bruxelles

În cadrul vizitei de lucru la Bruxelles, Președintele Republicii Moldova a avut, astăzi, întrevederi cu ministru-președintele Flandrei, Jan Jambon, dar și cu ministrul-președinte al Valoniei, Elio di Rupo, informează OFICIAL.

Igor Dodon a mențioant că, prima întrevedere din cadrul vizitei de lucru în Regatul Belgiei am avut-o cu Jan Jambon, Ministru-președintele Flandrei, regiunea cu cel mai avansat grad de industrializare a țării și una dintre cele mai dezvoltate din Europa.

„Am apreciat înalt relațiile bilaterale la nivelul guvernelor naționale, subliniind, totodată, interesul țării noastre pentru dezvoltarea unor parteneriate reciproc avantajoase cu regiunile Belgiei, în toate domeniile de interes comun. În context, am salutat intenția cercurilor de afaceri flamande de a efectua o vizită la Chișinău în toamna anului curent în vederea stabilirii unor contacte cu partenerii moldoveni. Totodată, am optat pentru ca businessmenii din Moldova să efectueze vizite de răspuns în Belgia, inclusiv în Flandra. Am subliniat că partea moldovenească este dispusă să ofere comunității de afaceri din Belgia posibilități largi de cooperare regională datorită acordurilor de liber schimb ale Moldovei cu țările CSI, UE, Turcia și Europa de Sud-Est”, a scris șeful statului.

Tot astăzi a avut o întrevedere cu ministrul-președinte al Valoniei, Elio di Rupo.

„Mi-am exprimat satisfacția în legătură cu nivelul actual al relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Regatul Belgiei și am remarcat interesul țării noastre pentru extinderea cooperării, inclusiv la nivel de regiuni. În acest context, am salutat intenția comunității de afaceri din Valonia de a organiza un forum de afaceri în Moldova, în toamna anului curent. De asemenea, am remarcat atractivitatea țării noastre, sub aspect de hub regional, logistic și IT dintre Uniunea Europeană, CSI și Turcia. Avînd în vedere că Valonia este o regiune francofonă din Belgia, iar Republica Moldova este membru cu drepturi depline al Organizației Internaționale a Francofoniei, am pledat pentru consolidarea cooperării bilaterale în domeniile educațional, cultural și umanitar”, a conchis Dodon.

Andriana Cheptine

Share