Primele incidente atestate în procesul votării, potrivit Promo-LEX

Primele incidente atestate în procesul votării, potrivit Promo-LEX

Misiunea de Observare Promo-LEX a alegerilor locale generale și parlamentare noi a recepționat, către ora 08:30, 56 de rapoarte de incidente din partea observatorilor dislocați în teritoriu, transmite OFICIAL.

Potrivit directorului de programe Promo-LEX, Pavel Postica, s-a atestat un caz de deschidere tardivă a secției de votare.

„Practic s-a întârziat cu 40 de minute deschiderea secției. Cazul s-a înregistrat în Chișinău, din cauza întârzierii președintelui biroului. Nici un alegător nu a depus vreo plângere sau contestație. Un alt incident este prezența materialelor publicitare în raza secției de votare. Observatorii au atestat 3 situații de sigilare necorespunzătoare a urnelor de vot – Chișinău în sectorul Ciocana și Botanica și Cricova. Am atestat 7 cazuri în care camerele video nu au fost funcționale nici la procesul de deschidere a secțiilor de votare, din cauză că ele nu sunt funcționale, nu din cauza unor erori. S-a atestat și un caz de prezență nejustificată a persoanelor neautorizate în secția de votare și în raza acesteia. O situație când buletinele de vot nu erau păstrate în loc sigur – Rezina. În unele secții a fost întreruptă energia electrică, ulterior problema a fost rezolvată. De asemenea, s-au atestat cazuri de deficiențe ale listelor electorale. Un alegător era arondat la altă secție de vot, dar, conform datelor, era în lista unde s-a prezentat. Altul nu a putut vota din cauză că lipsea din listă”, a spus Pavel Postica.

Cristina Parfeni

Share