Primele declarații ale noului ministru Bolea

Primele declarații ale noului ministru Bolea

Vladimir Bolea, numit în această dimineață în funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare – lucru anunțat de Președinție, a fost prezentat ulterior, de către Premierului Natalia Gavrilița, colectivului de la Minister, informează OFICIAL.

Premierul i-a mulțumit ex-ministrului Viorel Gherciu pentru munca depusă timp de 11 luni și a urat succes noului ministru Vladimir Bolea.

„Trebuie să fortificăm componenta politică a lucrului Ministerului Agriculturii, trebuie să ne asigurăm că prioritățile sunt în asigurarea securității alimentare, fluxului de mărfuri, susținerii agricultorilor în această perioadă dificilă. Sunt mai multe acte pe care le-am solicitat și le aștept de la noul ministru”, a spus oficialul.

La rândul său, Vladimir Bolea a declarat că agricultura e cea mai importantă ramură a țării.

„Vom depune toate eforturile ca agricultura să devină o ramură de frunte a țării, să aducă foarte multe impozite în bugetul național, să avem afaceri prospere, să dezvoltăm tehnologii pentru ca agricultorii să poată face față intemperiilor. Mă bucur foarte mult să mă aflu aici în fața dumneavoastră. Cu majoritatea ne cunoaștem, am lucrat, așa că nu avem nevoie de mult timp de acomodare. Veți avea din partea mea deschidere și susținere, avem un interes comun! Principiul de muncă al Ministerului nostru e „agricultori bogați care să plătească multe impozite statului””, a menționat noul ministru.

Amintim că, ex-ministrul Viorel Gherciu a declarat că n-a știut că va fi înlocuit în această dimineață. Demiterea sa l-a luat prin surprindere.

Share