Primarul general interimar al Chișinăului a avut o întrevedere cu primarul orașului Riga

Primarul general interimar al Chișinăului a avut o întrevedere cu primarul orașului Riga

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a avut astăzi o întrevedere cu primarul orașului Riga, Nils Ušakovs. Cei doi oficiali au discutat despre situaţia social-economică a oraşelor Chişinău şi Riga, dar şi despre oportunitatea stabilirii relațiilor de colaborare și schimb de experiență dintre cele 2 orașe.   

Cei doi edili au convenit că Primăria municipiului Chișinău va constitui o echipă de specialişti de la Î.M. „Autosalubritate”, care se vor deplasa, în luna ianuarie 2019, la Riga, într-o misiune de instruire și schimb de experiență. Totodată, în luna februarie a anului viitor, reprezentații întreprinderii municipale „Getlini Eko”, cel mai mare poligon de gestionare a deșeurilor din Europa, vor vizita Chișinăul pentru a oferi suport în reorganizarea serviciului de colectare a deșeurilor din capitală.

Întâlnirea a avut loc în contextul vizitei oficiale pe care primarul general interimar, Ruslan Codreanu, o realizează în Letonia, în perioada 11-13 decembrie, a.c. Programul delegaţiei din Chişinău mai prevede întrevederi cu vicepreședintele Riga City Council, Andris Ameriks, dar şi întâlniri cu reprezentanții asociațiilor mediului de afaceri letoni.

Mihaela Rotari 

Share