Primarul de Chișinău: Cei care nu respectă măsurile de prevenire a infectărilor cu COVID-19 – vor fi amendați de polițiști

Primarul de Chișinău: Cei care nu respectă măsurile de prevenire a infectărilor cu COVID-19 – vor fi amendați de polițiști

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, susține că cei care nu respectă măsurile de prevenire a infectărilor cu COVID-19 – vor fi amendați de polițiști care vor face raiduri prin piețe, magazine, restaurante și cafenele.

„Am interzis repetat activitatea cluburilor de noapte și unităților de agrement, dar unele din acestea activează în continuare, fără să țină cont de recomandările autorităților. Consider că sancțiunile trebuie să fie dure, altfel nu vom reuși să oprim lanțul infectărilor”, notează Ceban, pe Facebook.

În acest sens, edilul spune că a solicitat ca localurile de noapte și alte locuri publice să fie inspectate de către polițiști, iar cei care nu se conformează deciziilor CNES și a CESP a municipiului Chișinău – să fie amendați, inclusiv cu retragerea dreptului de activitate.

„Sper foarte mult să nu avem standarde duble cum au mai fost. Toată lumea, inclusiv cei care stau în carantină, trebuie să respecte regulile unice pentru toți și să nu pună în pericol sănătatea altor persoane”, comunică Primarul.

Măsurile recomandate de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău pentru evitarea răspândirii COVID -19 sunt:

  • Purtarea măștilor de protecție în spațiile închise și deschise. Practica cotidiană, dar și modele altor țări au demonstrat că această practică este cea mai simplă, dar și cea mai eficientă metodă de prevenire și control a infecției COVID-19. Astfel, purtarea măștilor de protecție devine o măsură esențială obligatorie și indispensabilă în perioada pandemica COVID-19, un element esențial de responsabilitate și solidaritate comunitară;
  • Respectarea distanței fizice, evitarea locurilor aglomerate și evenimentelor publice;
  • Dezinfectarea mâinilor, suprafețelor și spațiilor.

Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită în capitală până în data de 15 aprilie.

Mihaela Rotari

Share