Primarii unioniști: Dungaciu nu cunoaște Basarabia

Primarii unioniști: Dungaciu nu cunoaște Basarabia

Primarii care au semnat Declarații de Unire cu România îi atrag atenția analistului de la București, Dan Dungaciu,că observațiile sale în legătură cu situația din Republica Moldova nu corespund realității. Primarii mai cer instituțiilor de la București să nu se bazeze pe teoriile formulate în ultimii ani de analist.

Constituiți în Liga Aleșilor Locali Unioniști, cei peste 140 de reprezentanți ai administrației locale îi solicită explicații președintelui Fundației Universitare a Mării Negre care a etichetat recent dorința legitimă de Reîntregire națională a autorităților locale drept „unionism plahotnicist” și „revoluție cu voie de la poliție”.

„Manipulare se numește atunci când pretinzi că ești fin expert în problematica Republicii Moldova, dar ești consilierul candidaților unui anumit partid politic, deci, subiectiv și în regimentat. Noi, toți primarii și consilierii locali din Republica Moldova care am votat Declarații de Unire cu Româniasuntemmembri din toatepartidelepolitice. Foartepuținisunt de la PD, pentrucă li s-a interzispelinie de partidși au fostamenințați. Penoi nu ne unescpoliticienii, indiferent de numelelor, ci cauzaReunificării, maipresus de oriceinteres electoral”, a declaratPetru Frunze, primar de Puhoi, perețelele de socializare. Un alt primarspunecăDungaciu “a scuipat pe sufletul basarabenilor” și reprezintă tiparul funcționarului corupt și incompetent care a fost trimis în ultimii 27 de ani de la București la Chișinău.

Co-președintele Ligii Aleșilor Locali Unioniști, primarul Marcel Snegur, spune că „Idealurile noastre de a reveni la Patria Mamă, în vechile hotare ale Țării, sub același tricolor, grai, port și tradiții, alăturea de frații noștri, nu ne le poate impune nici un Plaho-Dondon. Noi suferim aici represalii iar domnul Dungaciu se dă cu părerea dintr-un birou din București. Dumnezeu e martor, dar bîrfitorii nu se vor alege cu nimic. Mulțumim Parlamentului României, în integralitatea sa, care ne-a înțeles corect și sperăm să colaboreze cu noi, nu cu așa-ziși analiști”.

Dan Dungaciu a fost consilierul fostului președinte interimar, Mihai Ghimpu, și consultant al campaniei prezidențiale a acestuia. Peste 150 de declarații de Unire cu România au fost date în consiliile comunelor, orașelor și raioanelor de pe întreg teritoriul Republicii Moldova de la începutul anului în curs. Similar, toate marile orașe ale României au adoptat decizii similare, în cadrul programului Unire 2018.

Mihaela Rotari

Share