Primăria Orhei: Încă 55 de familii au primit îndemnizații pentru nou-născuți de 7 mii și 10 mii lei

Primăria Orhei: Încă 55 de familii au primit îndemnizații pentru nou-născuți de 7 mii și 10 mii lei

Primăria municipiului Orhei a alocat încă 55 de îndemnizații pentru nașterea copiilor, în cadrul programului „Capitalul matern”, pentru bebelușii născuți în lunile mai-iunie. Aceasta se menționează într-un comunicat de presă al Primăriei localității. 

„Astfel, de la lansarea acestuia, în 2015, și până în prezent, în total, peste 2 mii de familii au beneficiat de acest program, lansat în premieră în Republica Moldova. Dintre cei 55 de beneficiari ai programului, 21 de tinere familii au primit câte 7.000 de lei pentru primul nou-născut, iar 34 – câte 10.000 de lei pentru următorul copil”, mai adaugă Primăria Orhei.

Potrivit autorităților municipale, inițiativa a fost implementată pentru a stimula natalitatea în regiune, dar și a sprijini tinerele familii.

Programul, care are drept scop sprijinirea tinerelor familii și, respectiv, creșterea natalității, este o premieră pentru Republica Moldova, dar face parte dintr-o strategie mai amplă dezvoltată de autoritățile locale de la Orhei pentru modernizarea localității și îmbunătățirii condițiilor de trai. Astfel, contribuția administrației la dezvoltarea tinerelor familii nu se reduce doar la acordarea ajutorului financiar la nașterea copilului.

La Orhei este implementat și proiectul „locuințe sociale” pentru tinerii specialiști și angajații din sfera bugetară. De asemenea, pentru copii sunt modernizate capital grădinițele, fiind implementat și un sistem nou de alimentație de tip catering, astfel încât bucatele sunt preparate în condiții de restaurant și corespund celor mai înalte standarde în domeniu.

image_2019-10-17_13_49_45_3795430

Mihaela Rotari

Share