Primăria Chișinău se va adresa din nou autorităților competente pentru deblocarea finanțării către suburbiile capitalei

Primăria Chișinău se va adresa din nou autorităților competente pentru deblocarea finanțării către suburbiile capitalei

Primăria Chișinău se va adresa din nou autorităților competente pentru deblocarea finanțării către suburbiile capitalei, informează OFICIAL.

„Am făcut aceste solicitări de câteva ori, dar fără reacții deocamdată în folosul locuitorilor. Și în acest an suntem blocați în finanțarea proiectelor în suburbii deoarece Ministerul Finanțelor interpretează legea diferit, deși specialiștii noștri au venit cu multiple argumente că acest lucru este realizabil. Până la această etapă, am întreprins multiple acțiuni pentru a deschide finanțarea și deocamdată întâmpinăm rezistență.

Primăria Chișinău este pregătită și dispune de finanțe pentru a fi repartizate tuturor suburbiilor, așa cum a fost planificat și discutat cu fiecare Autoritate Publică Locală. Oamenii din suburbii așteaptă proiectele care urmează să înceapă, inclusiv reparația școlilor, grădinițelor, drumurilor de acces, transportului și multe altele. În acest sens, solicităm autorităților centrale să nu tergiverseze aceste procese și în acest an, așa cum s-a întâmplat și în anii precedenți”, a declarat viceprimarul capitalei, Olga Ursu.

Ea a spus că, dacă acest blocaj va continua, ei vor ataca în instanțele de judecată persoanele responsabile și instituțiile care se împotrivesc.

„Paralel, vom informa instituțiile internaționale cu privire la blocarea artificială din partea Guvernului în ceea ce ține de suburbii.
Amintim că anul trecut, Cancelaria de Stat a blocat artificial finanțarea municipalității spre suburbii.
În ultimii ani, Primăria Chișinău a investit circa 700 de milioane de lei în diverse proiecte de infrastructură în suburbiile noastre și vrem să continuăm dezvoltarea localităților”, a mai spus viceprimarul.

Share