Primari și președinți de raioane au semnat o declarație în susținerea lui Igor Dodon

Primari și președinți de raioane au semnat o declarație în susținerea lui Igor Dodon

Mai mult de jumătate din primarii din republică și două treimi din președinții de raioane au semnat o declarație în susținerea candidatului independent, Igor Dodon. Aleșii locali care au semnat documentul reprezintă sate și orașe, în care locuiesc peste 70 la sută din populația Republicii Moldova, informează OFICIAL cu referire la un comunicat al staff-ului electoral al candidatului.

Semnatarii reprezintă diferite partide politice, iar mulți sunt primari independenți. Printre semnatari sunt aleși din partea PSRM, PDM, Partidul Șor, PCRM, Partidul Nostru, PLDM. Declarația de susținere a lui Igor Dodon a fost semnată și de către 9 primari aleși pe lista Blocului ACUM DA-PAS.

„Aleșii locali din republică explică de ce îndeamnă cetățenii să-și dea votul pentru Igor Dodon în turul doi de scrutin prezidențial. Sutele de aleși locali evidențiază multe lucruri bune pe care le pot pierde oamenii din comunitățile lor și din țară, dacă se schimbă președintele țării. Primarii și președinții de raioane sunt îngrijorați de faptul că Maia Sandu ar putea lichida jumătate din satele țării, să renunțe la raioane, la fel cum fost în 1998 pe timpul Guvernului Sturza.

Semnatarii documentului insistă pe păstrarea politicii externe echilibrate, pentru ca producătorii moldoveni să poată exporta atât pe piața din Rusia, cât și pe cea Europeană. Venirea la conducerea țării a Maiei Sandu ar pune sub un mare pericol fermierii moldoveni, care ar putea să rămână fără piața rusească de desfacere” – menționează sursa.

Potrivit acesteia, de asemenea, primarii din majoritatea localităților țării, precum și președinții din 22 de raioane, subliniază importanța apărării și  păstrării valorilor și tradițiilor noastre, păstrarea păcii interetnice. Toate aceste lucruri pot fi garantate doar de către Igor Dodon în calitate de președinte al țării. Aleșii locali evidențiază că oamenii din satele și orașele țării sunt alături de ei în apelul de a-l susține pe Igor Dodon și că sunt siguri în victoria la alegerile prezidențiale a candidatului independent.

Cristina Pendea

Share