Prima vizită oficială a lui Iohannis va fi la Chișinău?

Prima vizită oficială a lui Iohannis va fi la Chișinău?

Președintele României, Klaus Iohannis, care a fost învestit în funcție acum patru zile, va întreprinde prima sa vizită oficială în R. Moldova, scrie ziarulnational.md cu referire la ziarul francez lexpress.fr.

„Nu am definitivat încă programul, dar probabil că prima vizită oficială o voi face în Moldova, la Chişinău. Aceasta pentru că România şi Moldova au o relaţie specială, unică în Europa. A doua, poate la Bruxelles”, a precizat Iohannis.

Președintele României a mai adăugat că R. Moldova are șansa să devină cel de-al 29-lea stat membru al UE.
„Doresc acest lucru, da. Şi în Moldova au avut loc alegeri, parlamentare, în noiembrie. Partidele proeuropeene dispun de majoritatea parlamentară şi un prim pas, foarte important, a fost făcut, în iunie, odată cu semnarea Acordului de asociere. Drumul spre UE este încă lung, dar eu sunt optimist. Iar România poate ajuta Moldova să intre în UE”, a punctat Klaus Iohannis.

Amintim că Klaus Iohannis a venit pentru prima dată în R. Moldova în calitate de președinte ales al României. Acest lucru s-a întâmplat pe data de 28 noiembrie curent, cu două zile înainte de alegerile parlamentare.

Iohannis a avut o întrevedere și o conferință comună cu președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat.

Doina Secrieru

Share