Prim-vicepreședintele proaspăt ales al PUN pune punctele pe „i”. Iată cum a ajuns Traian Băsescu la conducerea formațiunii!

Prim-vicepreședintele proaspăt ales al PUN pune punctele pe „i”. Iată cum a ajuns Traian Băsescu la conducerea formațiunii!

Prim-vicepreședintele Partidului Unității Naționale (PUN), Constantin Codreanu, parlamentar român, susține că venirea lui Traian Băsescu la conducerea formațiunii este o surpriză plăcută și binevenită pentru unioniștii din Republica Moldova. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

„Am pregătit cea mai bună surpriză posibilă pentru unioniștii din Moldova. Fără Traian Băsescu la conducere ar fi fost greu să aducem sub aceeași cupolă toți unioniștii din Moldova. Dumnealui este factorul coagulant în acest proces”, a declarat Codreanu.

Deputatul român a spus că discuția privind venirea lui Băsescu la conducerea unei forțe politice în Moldova a existat încă din decembrie 2016, după victoria electorală obținută pe teritoriul RM în alegerile pentru Parlamentul României. „Și e cel mai iubit politician român în RM”, a adăugat el.

Politicianul a mai spus că, Traian Băsescu și PUN e o garanție a faptului că unioniștii vor avea reprezentanții lor în Parlamentul RM, acum estimându-se un scor electoral de 6%. „Sarcina noastră este să dublăm și chiar să triplăm acest scor și să fim printre primele formațiuni în Parlamentul RM, la viitoarele alegeri”, a adăugat Codreanu.

Prim-vicepreședintele PUN a subliniat că, deși Traian Băsescu nu poate legal accepta funcția de președinte al formațiunii, el este președinte pentru toți cei care fac parte din PUN.

OFICIAL.md precizează: Ieri, 25 iunie 2017, s-a desfășurat primul Congres al PUN. În cadrul Congresului, ex-președintele României, Traian Băsescu, a fost ales președinte de onoare al formațiunii, iar până la clarificarea cazului privind cetățenia R.Moldova, funcția de președinte al PUN este declarată vacantă. Anatol Șalaru îndeplinește funcția de președinte executiv al PUN.

Doina Secrieru

Share