Prim-ministrul: Nu pot înțelege de ce prețurile la același produs trebuie să difere la producător, piață și în rețelele magazinelor

Prim-ministrul: Nu pot înțelege de ce prețurile la același produs trebuie să difere la producător, piață și în rețelele magazinelor

Prim-ministrul țării Natalia Gavrilița a anunțat, în cadrul ședinței de Guvern, că a avut o ședință de lucru dedicată situației privind prețul gazelor naturale, transmite OFICIAL.

Natalia Gavrilița a spus că s-au făcut calcule pentru a vedea dacă Guvernul își poate permite noi compensații la tarif.

„Indiferent de decizia ANRE referitor la solicitarea „Moldovagaz”, fie că acceptă prețul, fie că acceptă o creștere mai mică, pentru consumatorii casnici tariful compensat nu se va schimba”, spune Natalia Gavrilița.

De asemenea, Premierul a spus că s-a decis să se vină cu programe de compensații pentru anumiți agenți economici.

„Avem în lucru mai multe scenarii care urmează a fi discutate cu reprezentanții Asociațiilor de business, agenți economici și Guvernul va lua în considerare toate opțiunile de susținere a companiilor consumatoare de gaz care produc lucruri de primă necesitate și IMM consumatoare de gaze naturale”, a mai spus Gavrilița.

Totodată, se iau în calcul și alte programe pentru familiile vulnerabile.

Natalia Gavrilița a punctat și despre prețurile majorate nejustificat la unele produse.
„Nu pot înțelege de ce prețurile la același produs trebuie să difere la producător, piață și în rețelele magazinelor. Aceste decalaje trebuie verificate”, a mai spus Natalia Gavrilița.

Cristina Parfeni

Share