Prim-ministrul, despre ședința comună a Guvernelor: Cel mai important acord va fi cel de 100 mln. euro

Prim-ministrul, despre ședința comună a Guvernelor: Cel mai important acord va fi cel de 100 mln. euro

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, despre ședința comună a Guvernelor Republicii Moldova și România, ce va avea loc vineri, 11 februarie, transmite OFICIAL.

Natalia Gavrilița a spus că se va lua decizia reducerii sau eliminării tarifelor de roaming între cele două state, vor fi aprobate acorduri care se vor finaliza cu construcția podurilor și repararea acestora, dar cel mai important acord va fi grantul de 100 mln. euro din partea României.

„Istoria acestui grant este una lungă. În 2014 a fost semnat un asemenea Acord, dar autoritățile au putut absorbi doar 35 mln., restul sumei fiind oprită. Am reușit să convingem prietenii din România nu doar să reia programul, dar și suma să fie reîntregită. Vineri vom discuta proiectele spre care vor merge banii. Ne dorim ca cea mai mare parte să suplinească sumele alocate Fondului de Dezvoltare Regională și Locală, care vor merge spre școli, grădinițe, sisteme de canalizare, stații de epurare, iluminare stradală și antreprenoriat social. Mâine MIDR va organiza o ședință cu primarii din țară pentru a identifica varianta optimă de depunere a dosarelor și a sumelor de finanțare în cadrul Fondului. Cealaltă parte din bani va merge spre proiecte cultural: Teatrul Național, Sala cu Orgă etc., proiecte mass-media etc.”, a spus Natalia Gavrilița.

Cristina Parfeni

Share