Prevederi din proiectul aprobat de Guvern prin angajarea răspunderii, contestate la CCM! Platforma DA: Unele norme au trezit nedumerire

Prevederi din proiectul aprobat de Guvern prin angajarea răspunderii, contestate la CCM! Platforma DA: Unele norme au trezit nedumerire

Fracțiunea parlamentară „Blocul ACUM Platforma Demnitate și Adevăr” va contesta la Curtea Constituțională a Republicii Moldova (CCM) unele aspecte din proiectul pentru angajarea răspunderii Guvernului în fața Parlamentului privind adoptarea unor măsuri de susținere a cetățenilor și a activității de întreprinzător în perioada stării de urgență, informează OFICIAL.

Astfel, în cadrul unei conferințe de presă, șeful fracțiunii „Blocul ACUM Platforma DA”, Alexandru Slusari a menționat că anumite norme din această angajare „le-a trezit nedumerire, revoltă și consideră că nu au avut nici o tangență cu măsurile de sprijin pentru cetățeni și agenții economici”.

„Reieșind din aceste considerente, câteva componente din acest proiect de lege, care probabil de mâine va deveni lege, urmează să  le contestăm la Curtea Constituțională. În special, menționez că nu avem de gând să contestăm întreaga lege, chiar dacă avem mai multe rezerve vizavi de aceste măsuri social-economice. Noi am avut o altă abordare conceptuală și multe propuneri vizavi cum ar trebui să fie tratate lucrurile pentru a susține populația, businessul. În aceste condiții, vrem să contestăm câteva lucru care după noi s-au întâmplat fără nici o argumentare și care sunt menite sau prezintă un risc sporită ca alături de combaterea coronavirusului să fie implementate alte corona scheme cu tentă economică”, a precizat Slusari.

Potrivit deputatului, ei vor contesta la CC partea ce ține de Duty Free, legea cu privire la controlul tutunului, dar și partea ce ține de introducerea unui alt mecanism și altor denumiri la taxele locale pentru autoritățile administrativ-teritoriale de nivelul II.

Andriana Cheptine

Share