Președinția R. Moldova: Igor Dodon nu intenționează să reacționeze la provocări

Președinția R. Moldova: Igor Dodon nu intenționează să reacționeze la provocări

Președinția Republicii Moldova, astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă, s-a referit la „unii candidați la alegerile parlamentare care încearcă să atragă Președintele Republicii Moldova în polemici politice”, informează OFICIAL.

„Constatăm cu regret că unii candidați la alegerile parlamentare încearcă să atragă Președintele și instituția prezidențială în polemici politice cu temei fictiv. Or, declarațiile unor sau altor candidați la funcția de deputat trebuie tratate exclusiv în context electoral. În particular, observăm o încercare disperată a unor candidați de a distrage atenția de la învinuirile directe care li se aduc în legătură cu furtul miliardului și nelegitimitatea participării lor în scrutinul parlamentar”, se declară în mesaj.

În același timp, Președinția a subliniat poziția cu privire la implicarea lui Igor Dodon la următoarele alegeri. „Vă anunțăm aici, în mod repetat, că Președinția, instituția statului cu cea mai mare legitimitate și susținere populară, nu se implică în lupta electorală a forțelor politice, iar Președintele țării nu intenționează să reacționeze la provocări, oricare e natura lor, mai ales că majoritatea atacurilor de acest fel au fost deja reflectate anterior în spațiul public, inclusiv în campaniile electorale precedente, când au fost date răspunsurile de rigoare”, se mai menționează în comunicatul de presă.

Mihaela Conovali

Share