Președintele RM: Voi sprijinim toate eforturile ce se întreprind pentru convocarea unei noi întruniri în formatul „5+2”

Președintele RM: Voi sprijinim toate eforturile ce se întreprind pentru convocarea unei noi întruniri în formatul „5+2”

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametşin, şi cu Ambasadorul pentru misiuni speciale al MAE al Federației Ruse, Serghei Gubarev. În cadrul întrevederii părțile au discutat detaliat pe marginea mai multor chestiuni legate de reglementarea transnistreană, potrivit unui comunicat de presă.

S-a menționat că la moment, o atenţie sporită este acordată soluționării problemelor din pachetul „8+2”, care necesită o realizare cît mai operativă, în contextul măsurilor de sporire a încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului. Igor Dodon a reconfirmat faptul că dialogul continuă la nivel de conducere a ţării şi la nivelul partenerilor noştri externi, în scopul elaborării unei viziuni comune asupra statutului special al Transnistriei.

În mod special, președintele a subliniat că va sprijini toate eforturile menite să contribuie la realizarea acordurilor anterioare, precum și paşii concreţi care se întreprind pentru convocarea unei noi întruniri în formatul „5+2”.

Totodată, interlocutorii au făcut un schimb de opinii privind situaţia regională, progresul înregistrat în relaţiile dintre ţările noastre, intensificarea contactelor reciproce la cel mai înalt nivel, inclusiv s-a discutat despre vizita președintelui țării, ce urmează să aibă loc la Forumul Economic Internaţional de la Sankt-Petersburg. 

Șeful statului i-a mulţumit dlui Farit Muhametşin, şi dlui Serghei Gubarev pentru sprijinul acordat Moldovei în activizarea relaţiilor moldo-ruse.

Mihaela Rotari

Share