Președintele RM pleacă la Bruxelles. Detalii

Președintele RM pleacă la Bruxelles. Detalii

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, la sfârșitul acestei săptămâni, va întreprinde o vizită la Bruxelles, unde va participa la „Crans Montana Forum” și va avea întâlniri bilaterale cu mai mulți oficiali europeni, transmite Oficial.

Anunțul a fost făcut pe o rețea de socializare, unde a indicat și că a informat reprezentanții SUA despre amânarea vizitei în Statele Unite ale Americii pentru o perioadă ulterioară.

„Astăzi am avut o întrevedere cu Peter Michalko, Şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, și Julie Stufft, Șeful Adjunct al Misiunii Diplomatice a SUA în țara noastră. Am abordat în detaliu subiecte cu privire la situația actuală din Republica Moldova, rezultatele alegerilor din Chișinău precum și despre preconizatele vizite la Bruxelles și Washington”, scrie Președintele.

În cadrul întrevederilor Igor Dodon și-a expus îngrijorarea cu privire la decizia judecătorilor cu privire la alegerile locale din Chișinău. „Mi-am expus îngrijorarea în legătură cu situația curentă din țara noastră, în special, în legătură cu deciziile judecătorilor cu privire la alegerile locale din Chișinău. Consider că este vorba de o justiție selectivă când se anulează rezultatele ambilor candidați, ceea ce creează un precedent negativ în contextul alegerilor parlamentare preconizate peste câteva luni”, a scris Igor Dodon.

Doina Secrieru

Share