Președintele RM inițiază procedura de contestare a rezultatelor concursului de alegere a lui Harunjen în funcția de Procuror General

Președintele RM inițiază procedura de contestare a rezultatelor concursului de alegere a lui Harunjen în funcția de Procuror General

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, astăzi inițiază procedura de contestare a rezultatelor concursului de alegere a lui Eduard Harunjen în funcția de Procuror General al Republicii Moldova. Despre aceasta el a scris pe o rețea de socializare.

Igor Dodon a declarat că la baza acestei acțiuni stau normele de drept, ce stabilesc procedura și limitele desfășurării concursului, care au fost sfidate de către Consiliul Superior al Procurorilor.

„Încălcările procedurale pe care le invoc: Eduard Harunjen nu putea fi înaintat în calitate de candidat pe motiv că legea cu privire la Procuratură interzice candidarea persoanelor ce dețin funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor, în ultimele 6 luni de zile. Totodată, deși legea prevede că membrii procurori ai Consiliului Superior al Procurorilor urmau a fi detașați de la locul de muncă, acest lucru nu s-a întîmplat, ceea ce pune la dubii obiectivitatea și imparțialitatea acestora din simplul motiv că au fost direct subordonați domnului Eduard Harunjen”, a scris Dodon.

Potrivit lui, Preşedintele ţării, conform legii, este persoana direct responsabilă de numirea unui Procuror General.

Doina Secrieru

Share