Președintele RM, în vizită oficială în Turcia peste câteva luni

Președintele RM, în vizită oficială în Turcia peste câteva luni

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Turcia în țara noastră, E.S. Gürol Sökmensüer, informează OFICIAL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că au discutat diverse aspecte ce țin de relațiile bilaterale.

„Totodată, am făcut un amplu schimb de opinii privind situația politică internă din Republica Moldova. Am salutat relațiile de parteneriat strategic stabilite între țările noastre și mi-am exprimat speranța că în scurt timp va fi creat un Guvern care va iniția implementarea în practică a Acordului de cooperare strategică între Moldova și Turcia, semnat în toamna anului trecut de către președinții celor două state. Am mulțumit diplomatului pentru toate proiectele economice și sociale care sunt implementate de Republica Turcia în Republica Moldova, și în special în UTA Găgăuzia. Am fost unanimi în opinia că alegerile din această regiune trebuie să se desfășoare în mod democratic, cu respectarea tuturor standardelor internaționale”, a scris Dodon.

Potrivit șefului statului, în altă ordine de idei, au examinat aspecte legate de organizarea vizitei oficiale a Președintelui Republicii Moldova la Ankara, în toamna anului curent.

Doina Secrieru

Share