Președintele RM: Această guvernare s-a transformat într-un dezastru de 9 ani pentru R. Moldova

Președintele RM: Această guvernare s-a transformat într-un dezastru de 9 ani pentru R. Moldova

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, susține că astăzi, 7 aprilie – este ziua în care toţi creştinii ortodocşi sărbătoresc Sfânta Buna Vestire, o mare sărbătoare în calendarul bisericesc, însă totodată, spre mare regret, ziua de 7 aprilie 2009 a devenit și „ziua tragediei naționale a poporului moldovenesc”.

Igor Dodon a declarat că, „în această zi, la Chişinău, protestele organizate şi conduse inclusiv de unii dintre actualii politicieni, s-au transformat în acţiuni violente de ocupare a sediilor guvernamentale, de profanare a simbolurilor de stat ale Republicii Moldova, de distrugere a Declaraţiei de Independenţă a ţării. Au avut de suferit atât manifestanţii cât şi reprezentanţii organelor de ordine publică”.

Potrivit șefului statului, persoanele care au condus aceste acţiuni, imediat au ajuns să guverneze în Moldova. „Această guvernare s-a transformat într-un dezastru de 9 ani pentru Republica Moldova. Aceşti oameni şi-au demonstrat scopurile adevărate pe care le urmăreau: din sistemul financiar-bancar al ţării au fost furate miliarde de lei, au fost delapidate granturi şi împrumuturi, au fost periclitate relaţiile cu partenerul strategic – Rusia, fără consultare cu poporul a fost semnat Acordul de Asociere cu UE, peste un milion de cetăţeni au ajuns la limita sărăciei, sute de mii de cetățeni, inclusiv tineri care au participat la evenimentele din 7 aprilie 2009, au fost nevoiți să părăsească ţara”, a punctat șeful statului.

Igor Dodon a menționat că societatea moldovenească încă urmează să dea o apreciere juridică şi istorică evenimentelor din aprilie, 2009.

Doina Secrieru

Share