Președintele RM a oferit informații din raportul Kroll II

Președintele RM a oferit informații din raportul Kroll II

Banca Națională a Moldovei (BNM) a primit, ieri, în format electronic, raportul Kroll II. Anunțul a fost făcut de Președintele RM, Igor Dodon, după ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

După cum informează Oficial, Igor Dodon a declarat că, în cadrul ședinței CSS, au audiat informația prezentată de către Guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea și Procurorul General, Eduard Harunjen.

„La această oră am fost informați că BNM ieri a primit în format electronic raportul Kroll II și săptămâna viitoare urmează să finalizeze procesul de primire-predare a acestui raport. Decizia și recomandarea CSS către BNM a fost ca acest raport să fie prezentat pentru discuții, pentru examinare în ședințele CSS. BNM ne informează că, conform condițiilor din acord, ei nu au dreptul să-l prezinte. Decizia CSS a fost ca Guvernatorul să discute cu Kroll pentru ca acest raport totuși să ajungă pe masa CSS. Personal, voi face tot posibilul ca acest raport să fie discutat pe larg”, a precizat Dodon.

Totodată, șeful statului a menționat că au fost informații și care e situația la moment referitor la recuperarea mijloacelor bănești.

„Am fost informați că în jur de un miliard de lei a fost deja recuperat și informația referitor la sechestre, active pe bilanț, extra-bilanț sunt în jur de circa 3 miliarde. Există șanse reale că în jur de 4 sau 4,5 miliarde să fie recuperate pe parcursul acestui an, în caz dacă vor merge procedurile de licitație a activelor sechestrate. Membrii CSS au solicitat o informație detaliată din partea organelor competente care se ocupă de investigație, de dosare, sechestre și vom primi informația în următoarele săptămâni”, a punctat Dodon.

Andriana Cheptine

Share