Președintele Republicii Turcia – invitat să întreprindă o vizită oficială în R. Moldova

Președintele Republicii Turcia – invitat să întreprindă o vizită oficială în R. Moldova

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul unei postări pe o rețea de socializare, a comunicat despre invitația președintelui turc în R. Moldova, dar și despre vizita sa din Republica Turcia, informează Oficial.

„Am participat la ceremonia de inaugurare a Președintelui Republicii Turcia, dl. Recep Tayyıp Erdoğan, la invitația părții turce. La festivitate au fost prezente zeci de delegații oficiale din mai multe țări ale lumii. L-am felicitat pe dl Erdoğan cu inaugurarea oficială în funcția de Președinte al Turciei. Am salutat relațiile de bună prietenie stabilite dintre Republica Moldova și Republica Turcia, mulțumind pentru sprijinul acordat țării noastre în realizarea mai multor proiecte sociale, economice, umanitare, inclusiv a proiectului de renovare a sediului instituției prezidențiale”, a menționat el.

În același timp, Dodon i-a enunțat, din nou, invitația în R. Moldova. „Am reiterat invitația în adresa omologului meu turc de a întreprinde o vizită oficială în țara noastră la finele lunii august, în cadrul căreia va avea loc ceremonia solemnă de deschidere oficială a clădirii Președinției”, a scris Dodon.

Mihaela Conovali

Share