Președintele PDM, la discuții cu șeful Misiunii OSCE în RM

Președintele PDM, la discuții cu șeful Misiunii OSCE în RM

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a avut o întrevedere cu noul şef al Misiunii din Republica Moldova a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, Claus Neukirch, transmite Oficial.

Potrivit unui comunicat de presă, Vlad Plahotniuc a făcut o scurtă analiză a situaţiei din ţară, vorbind despre rezultatele guvernării PDM în ultimii 3 ani în plan economic şi social, dar şi despre realităţile politice ale momentului.

„În ceea ce priveşte situaţia din regiunea de Est a Republicii Moldova, preşedintele PDM a reafirmat dorinţa guvernării actuale de rezolvare paşnică a diferendului transnistrean, de reîntregire a ţării şi de retragere a trupelor străine de pe teritoriul naţional. Vlad Plahotniuc a spus că protocoalele dintre Chişinău şi Tiraspol, semnate în urmă cu un an, au produs rezultate în anul curent, generând beneficii pentru cetăţenii Republicii Moldova de pe ambele maluri ale Nistrului. Liderul PDM s-a referit şi la faptul că ţara noastră deţine acum controlul frontierei de stat inclusiv pe segmentului transnistrean, ceea ce reprezintă o întărire a securităţii naţionale”, se spune în comunicat.

La rândul său, șeful misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch, a apreciat eforturile guvernării de a apropia cetăţenii de pe ambele maluri ale Nistrului, inclusiv prin protocoalele semnate la sfârşitul anului 2017.

„El a afirmat că paşii mici de apropiere între cetăţeni sunt benefici în acest context. De asemenea, Claus Neukirch i-a mulţumit preşedintelui PDM Vlad Plahotniuc pentru implicarea în dosarul transnistrean şi pentru voinţa politică de a îmbunătăţi situaţia existentă. Preşedintele PDM i-a mulţumit diplomatului european pentru aprecieri şi i-a urat mult succes în activitate, asigurând-l că din partea guvernării există determinarea politică pentru a fi depăşite în continuare cât mai multe probleme privitoare la subiectul transnistrean. Misiunea lui Claus Neukirch în fruntea Oficiului OSCE de la Chişinău a început în luna septembrie curent. Claus Neukirch provine din Germania, are 20 de ani de experienţă în cadrul OSCE şi în prealabil a fost adjunct al şefului misiunii OSCE în ţara noastră”, se mai spune în comunicat.

Mihaela Rotari

Share