Președintele Parlamentului, invitat în vizită în Belarus

Președintele Parlamentului, invitat în vizită în Belarus

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, s-a întâlnit, astăzi, cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în Moldova, Serghei Ciciuk, informează OFICIAL.

Potrivit unui comunicat de presă, la întrevedere au fost discutate oportunitățile de intensificare a cooperării între țările noastre, în special în domeniul comercial-economic.

În acest sens, va fi formulată o listă cu propuneri de proiecte investiționale bilaterale în complexul agroindustrial, în sfera asamblării de mașini specializate, dar și în domeniile mediului și sănătății. Propunerile urmează a fi examinate în cadrul grupurilor parlamentare de prietenie, comisiei mixte interguvernamentale, direct între agenți economici.

Zinaida Greceanîi a exprimat încrederea în realizarea cu succes a inițiativelor lansate. „Republica Belarus întotdeauna a fost un partener deschis al Republicii Moldova, vom fi bucuroși să continuăm cooperarea noastră bună”, a menționat Președintele Parlamentului.

Serghei Ciciuk a transmis Speakerului Zinaida Greceanîi invitația Președintelui Adunării Naționale a Republicii Belarus, Vladimir Andreicenko, de a efectua o vizită oficială în Belarus.

Andriana Cheptine

 

Share