Președintele Parlamentului: Cooperarea dintre Chişinău şi Comrat va genera beneficii pentru toți cetățenii

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu a avut astăzi o întrevedere cu Dmitrii Constantinov, Președintele Adunării Populare și Mihail Formuzal, Guvernatorul UTA Găgăuzia.În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre situația social-economică și politică din regiune în contextul campaniei electorale care se desfășoară pentru alegerile Guvernatorului Gagauz Yeri.

Potrivit Președintelui Parlamentului, Chișinăul urmărește îndeaproape situația din Găgăuzia, însă fără a interveni în procesul electoral. „Ne dorim ca alegerile din Găgăuzia să se desfășoare în condiții normale, cu respectarea legislației. Mai mult decât atât, vom respecta alegerea locuitorilor autonomiei și vom colabora cu viitorul Guvernator al Găgăuziei, indiferent de apartenența sa politică”, a declarat Speakerul.

De asemenea, Andrian Candu și Dmitrii Constantinov au pledat pentru relansarea dialogului constructiv dintre Parlament și Adunarea Populară, inclusiv prin crearea unei comisii comune de lucru pentru armonizarea legislației.

Potrivit Președintelui Parlamentului, crearea acestei comisii va facilita comunicarea între instituții, asigurând caracterul permanent și constructiv al cooperării dintre Parlament și Adunarea Populară atât în beneficiul locuitorilor autonomiei, cât și a întregii țări. „Consolidarea dialogului cu deputații Adunării Populare și dezvoltarea bunelor relații între instituțiile legislative vor promova spiritul de cooperare dintre Chişinău şi Comrat și vor genera beneficii pentru toți cetățenii țării noastre”, a precizat Andrian Candu.


Doina Secrieru

Share