Președintele Parlamentului: Biroul de legătură NATO va fi inaugurat, în Chișinău, în luna decembrie

Președintele Parlamentului Andrian Candu a oferit un interviu în studioul Radio Europa Liberă, oficiul de la Chișinău, unde a explicat de ce guvernarea evită confruntarea cu alte formațiuni și instituții, subliniind că prioritate constituie interesul național și oamenii Republicii Moldova, informează Oficial, cu referire la direcția comunicare a Parlamentului.

Fiind întrebat despre deschiderea oficiului NATO la Chișinău, speakerul a declarat că acest birou de legătură va fi inaugurat în luna decembrie. ”Oficiul NATO este o misiune civilă, un fel de misiune diplomatică și nu presupune prezența trupelor militare”, a explicat președintele Legislativului.

Cu referire la securitatea țării, Andrian Candu a spus că în perioada următoare va fi aprobată și o strategie a relațiilor bilaterale pe acest segment între țări. „Noi nu suntem parte la nici un bloc militar și ne bazăm pe principiul neutralității.”, a precizat speakerul, împărtășind repetat îngrijorarea față de aflarea pe teritoriul țării noastre a trupelor militare străine, prezență ce încalcă principiul neutralității.

Doina Secrieru 

Share