Președintele Letoniei – invitat de Maia Sandu să viziteze țara noastră!

Președintele Letoniei – invitat de Maia Sandu să viziteze țara noastră!

În cadrul vizitei la Kiev de astăzi, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Egils Levits, Președintele Letoniei, cât și cu Kersti Kaljulaid, Președintele Estoniei, informează OFICIAL.

În cadrul întrevederii cu Președintele Letoniei, s-a trecut în revistă agenda relațiilor bilaterale moldo-letone.

„Am convenit să sporim contactele economice, sociale și schimburile educaționale dintre țările noastre și să consolidăm colaborarea politică și a organelor de drept. Am discutat și oportunitatea recunoașterii în Letonia a certificatelor de vaccinare anti-Covid-19 emise în Republica Moldova”, se arată într-o declarație a șefului statului.

Maia Sandu mai declară că l-a invitat pe Președintele Letoniei să viziteze țara noastră în perioada următoare.

De cealaltă parte, în cadrul discuției cu Președintele Estoniei, șeful statului moldovean a spus că țara noastră este interesată să dezvolte o agendă bilaterală ambițioasă, preluând experiența Estoniei în digitalizarea economiei și a serviciilor publice și bunele practici în administrarea afacerilor publice.

„Estonia este o susținătoare consecventă a schimbărilor democratice din țara noastră și a integrării europene a Republicii Moldova. I-am mulțumit doamnei Președinte pentru sprijinul oferit de-a lungul anilor, pentru ajutorul destinat cumpărării materialelor de protecție în pandemie și decizia de a ne dona o partidă de vaccinuri împotriva Covid-19”, se arată în declarația șefului statului.

239784762_1655579917983954_3950580100072971648_n

Mihaela Conovali

Share