Președintele interimar al unui partid: Am vrut să curmăm comerțul cu partide politice

Președintele interimar al unui partid: Am vrut să curmăm comerțul cu partide politice

Partidul Societății Progresiste (PSP) susține că, Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău și, ulterior, Comisia Electorală Centrală și-au depășit atribuțiile, neînregistrând-ul pe Andrei Munteanu în calitate de candidat la funcția de Primar al mun. Chișinău.

După cum informează Oficial, în cadrul unei conferințe de presă, președintele interimar al PSP, Andrei Munteanu, a declarat că statul a comis abuzuri față de cetățeni.

„Când vorbesc de abuz, mă refer la aceea ca statul încalcă drepturi elementare ale cetățenilor cu privire al implicarea în viața politică sub diferite forme, când statul comite abuzuri sub forme de a distrage atenția publică de la probleme agravă din economice, prin diferite trucuri, așa cum s-a întâmplat în cazul nostru. Considerăm că, CECEC și, ulterior, CEC și-au depășit atribuțiile, deci, efectiv, au început să dea niște interpretări unor situații jenante în niște dimensiuni care nu țin de competențele dlor.  Mai mult ca atât, cred că, dlor nu au membri calificați suficient să investigheze anumite aspecte pe care le-au invocat în refuzul de a înregistra candidatura PSP”. a precizat el.

Totodată, Andrei Munteanu a menționat că, în prezent, pe rol la Curtea de Apel este contestația PSP, însă deocamdată nu au un răspuns.

„Când am primit refuzul, prima senzație care ni s-a creat este că în RM nu se permite a crea un precedent în care un partid are puterea de a se curăța pe interior,  chiar înainte de a se implica în niște acțiuni de amploare. Desigur că, clasa politică actuală nu are interesul ca în RM lumea să discute despre lucruri serioase, societatea este indusă să vorbească despre situații jenante. Noi în campania electorală am fi vrut să atragem atenția la problemele majore din economia națională. Am senzația că are loc campania de alegere a unui director al unei organizații de caritate și nu a unui primar. Noi am vrut să atenționăm, să scoatem în evidență slăbiciunea economică a mun. Chișinău, care este cauzată de o lipsă de politică economică calificată, specialiști. Nu se vorbește suficient de calificat despre nevoia de a constitui baza economică în paralel cu ceea ce noi vrem pentru a asigura o mai bună calitate a vieții în RM. Noi am vrut să atragem atenția în RM, la un fenomen destul de rușinos – comerțul cu partidele politice. Noi am vrut să curmăm această modă urâtă”, a mai spus Munteanu.

Andriana Cheptine  

Share