Președintele: Festivalul „TEFI-Sodrujestvo” va impulsiona dezvoltarea filmului documentar în Moldova

Președintele: Festivalul „TEFI-Sodrujestvo” va impulsiona dezvoltarea filmului documentar în Moldova

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, împreună cu Prima Doamnă a țării, Galina Dodon, au participat la ceremonia de închidere a Festivalului „TEFI-Sodrujestvo”, care s-a desfășurat la Chișinău, în perioada 16-18 septembrie, sub egida Președintelui, informează OFICIAL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că, acesta este primul eveniment de o asemenea amploare în domeniul mass-media din Republica Moldova la care au participat reprezentanți din 12 țări.

„Am menționat faptul că Moldova are o experiență bună în crearea filmelor artistice și documentare. Sunt cunoscute întregii lumi astfel de nume cum ar fi Emil Loteanu, Mihai Volontir etc.
Mi-am exprimat speranța că acest Festival va impulsiona dezvoltarea filmului documentar în Moldova. Am transmis sincere mulțumiri organizatorilor evenimentului pentru buna desfășurare și promovarea Moldovei, inclusiv ca destinație turistică. Am încurajat organizarea unor asemenea evenimente care susțin și contribuie la cunoașterea istoriei și culturii bogate a Republicii Moldova”, a scris Dodon.

Andriana Cheptine

Share