Președintele Elveției și Azerbaidjanului – printre invitații la Summitul CPE

Președintele Elveției și Azerbaidjanului – printre invitații la Summitul CPE

Participanții summitului Comunității Politice Europene sosesc în Moldova.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut plăcerea să-l revadă pe Președintele Confederației Elvețiene, Alain Berset, de data aceasta, la noi acasă.

„Moldova are o cooperare excelentă cu Elveția și ne dorim să valorificăm noile oportunități în cooperarea comercială odată ce țara noastră va semna Acordul privind zona europeană de liber schimb EFTA la 27 iunie, curent. Partenerii elvețieni, prin diferite programe, contribuie de ani buni la transformarea Republicii Moldova. Cu sprijinul lor ne modernizăm localitățile, infrastructura și ne îmbunătățim serviciile în educație și sănătate”, spune Maia Sandu.

De asemenea, a discutat astăzi cu Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, venit la Chișinău să participe la summitul Comunității Politice Europene.

„În ultimul an, Republica Moldova a intensificat cooperarea cu Azerbaidjan în sectoarele energetic, agricol și economic. Una dintre prioritățile noastre este consolidarea securității energetice. Mizăm pe un parteneriat strategic cu Azerbaidjan în sectorul energetic, în special, pe importul de gaze naturale la un preț accesibil”, spune Președintele țării.

Share