Președintele Dodon va merge la Paris în noiembrie: Am convenit asupra unei întrevederi cu Președintele Emmanuel Macron

Președintele Dodon va merge la Paris în noiembrie: Am convenit asupra unei întrevederi cu Președintele Emmanuel Macron

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut astăzi o întrevedere de lucru cu Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Franceze, Amélie de Montchalin, care se află într-o vizită în Republica Moldova, informează OFICIAL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că au abordat cele mai importante chestiuni ale agendei bilaterale, menționând caracterul strategic al acestora.

„Am constatat intensificarea dialogului între Moldova și Franța în mai multe domenii de interes comun. Am mulțumit conducerea Franței pentru faptul că a fost una dintre primele țări care și-a exprimat clar poziția referitoare la tranziția pașnică a puterii în Republica Moldova la începutul verii. Am subliniat importanța acestei susțineri din partea celor mai importanți parteneri externi ai țării noastre și am constatat un consens istoric pe plan intern și internațional în privința conducerii noi a Republicii Moldova. Totodată, am apreciat dialogul franc între Moldova și Franța, inclusiv la nivel de șefi de state. În acest sens am reamintit de cele două întrevederi personale cu Președintele francez, Emmanuel Macron, ce au avut loc în 2018. Am comunicat doamnei de Montchalin că subiectele-cheie în cadrul acestor discuții au fost reglementarea conflictului transnistrean și promovarea politicii externe echilibrate a Republicii Moldova. Pe finalul discuției am reconfirmat participarea mea la ediția a II-a a Forumului Păcii, care va avea loc la Paris, în noiembrie curent, și am convenit asupra unei întrevederi cu Președintele Emmanuel Macron în cadrul acestei vizite”, a precizat Dodon.

Andriana Cheptine

Share