Președintele Dodon va efectua o vizită de lucru, în iulie, în Statele Unite ale Americii

Președintele Dodon va efectua o vizită de lucru, în iulie, în Statele Unite ale Americii

„În perioada 14-16 septembrie, în Moldova se va desfășura Festivalul Internațional al Familiei”. Anunțul a fost făcut de Președintele R. Moldova, Igor Dodon, în cadrul unei conferințe de presă.

Președintele țării a informat că pregătirile pentru desfășurarea acestui Festival au fost deja lansate.

„În anii precedenți acest eveniment a avut loc în diferite țări. Anul acesta, Festivalul se va desfășura la Chișinău. Au fost deja lansate pregătirile pentru desfășurarea acestuia în perioada 14-16 septembrie 2018. Avem preventiv confirmarea participării a reprezentanților din peste 50 de țări. Avem confirmat că va participa și Patriarhul Kiril și recent, am fost informați de un reprezentant al Vaticanului că va participa și Prim-ministrul Vaticanului”, a spus Igor Dodon.

De asemenea, el a informat că a fost invitat în Statele Unite ale Americii (SUA) unde va merge la 9 iulie. „Voi avea întrevederi și discuții pe baza subiectului păstrării valorilor tradiționale. Sperăm că vom avea și întrevederi cu oficialitățile din SUA”, a mai spus Igor Dodon.

Președintele Organizației Internaționale pentru Familie, Brian Brown, a mulțumit Președintelui pentru disponibilitatea de a organiza acest Festival.

„Oamenii de peste tot au diferite tradiții, culturi, înțeleg că sunt pe aceeași poziție, ei văd că valorile de bază care țin familiile sunt subminate de anumite evenimente și tendințe de astăzi. Unele elite încearcă să submineze familia cu anumite scopuri. Congresul ne va permite să unim toți oamenii din toate țările lumii în jurul unei probleme de bază a familiei. Deja am primit mai multe răspunsuri în privința acceptării venirii în RM în septembrie”, a spus Brian Brown.

Festivalul va fi organizat sub patronajul Președintelui R. Moldova, Igor Dodon.

Mihaela Rotari

Share