Președintele Dodon, la discuții cu PDM și PSRM: „E ultima în acest format”

Președintele Dodon, la discuții cu PDM și PSRM: „E ultima în acest format”

Consultările comune ale liderilor celor mai mari fracțiuni parlamentare, inițiate de Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și-au început lucrările, acum câteva minute, informează OFICIAL.

Partidul Socialiștilor este reprezentant de președinta formațiunii, Zinaida Greceanîi, secretarul ideologic, Ion Ceban și secretarul executiv, Vlad Bătrîncea.

La rândul său, Partidul Democrat este reprezentat de președintele Vlad Plahotniuc, prim-vicepreședintele Pavel Filip și vicepreședintele Andrian Candu.

De menționat că, reprezentanții Blocului ACUM, așa cum și au anunțat, nu au venit la discuție.

În debutul întrunirii, Igor Dodon a declarat că este ultima ședință în acest format.

„Vă mulțumesc că ați acceptat invitația, regret că a treia forță nu a venit, ține de decizia lor, fiecare își face agenda sa. Nu au decât să explice cetățenilor mai târziu. Astăzi v-am invitat pentru o ultimă discuție cu președintele, în acest format, nu cred că vom mai continua. Scopul meu a fost să vă invit ca să începeți discuțiile și mă bucur că, cel puțin, două partide au venit astăzi. Eu cred că instituția prezidențială are rolul său și l-a jucat, mai departe o să vedem. Vreau să aflu pozițiile, să vedem dacă aveți puncte comune și mai departe luăm decizii – se creează majoritate parlamentară, se merge la anticipate. Eu cred că orice decizie este valabilă, dar ea trebuie să fie foarte clară”, a precizat Dodon.

Doina Secrieru

Share