Președintele de onoare al PD, despre posibilitatea unor coaliții

Președintele de onoare al PD, despre posibilitatea unor coaliții

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, s-a referit la posibilitatea unei coaliții cu Partidul Acțiune și Solidaritate, cât și cu Partidul Platforma DA, informează Oficial. 

„Sigur că Partidul Democrat este de unul singur la guvernare, celelalte partide sunt în opoziție. Bine, socialiștii se consideră și ei în opoziție, măcar că au președinte și președintele este o parte a puterii din Republica Moldova și ar trebui să fie mai constructivi, mai loiali. Ei se declară în opoziție. Păi toate partidele trebuie cumva să încerce să se manifeste. Nu câștigă un partid de dreapta cine știe ce dacă critică un partid de stânga sau nu câștigă foarte mult socialistul dacă se încaieră cu partidele de dreapta. Ei trebuie ca să se manifeste și să arate în fața alegătorului hotărâți, decisivi, cu idei ș.a.m.d., ei trebuie să lovească în guvernare. Câteodată guvernarea este pusă în situația să răspundă cu aceeași monedă opoziției. Eu nu vreau să dau nume, denumiri de partide. Ia uitați-vă la limbajul opoziției noastre și din stânga, și din dreapta. Uitați-vă cât este de agresiv, uitați-vă cât este de incisiv, cât este câteodată de licențios și atunci guvernarea, care are la dispoziție instituții, are fel de fel de oameni, are fel de fel de doritori de a-și arăta devotamentul față de partidul de guvernare ș.a.m.d. și iată se întâmplă chestii de acestea. Asta nu înseamnă că întotdeauna partidul care este la guvernare inițiază sau pornește aceste răspunsuri sau acest limbaj, sau acest comportament”, a precizat el.

Prin urmare, el s-a referit și la probabilitatea unei coaliții cu PSRM. „O discuție sau o relație cu un deputat-doi, cu deputații din grupul socialiștilor, comuniștilor sau cine acolo va fi în Parlament, eu nu exclud că eu sunt în stare să discut. Coaliția de guvernare este altceva. Noi, Partidul Democrat, întotdeauna am făcut coaliție cu partidele de centru-dreapta. Întotdeauna”, a conchis Diacov.

Mihaela Rotari 

Share