Președintele: Astăzi marcăm Ziua comemorării victimelor căzute pe câmpul de luptă în Marele Război pentru Apărarea Patriei

Președintele: Astăzi marcăm Ziua comemorării victimelor căzute pe câmpul de luptă în Marele Război pentru Apărarea Patriei

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, însoțit de consilierii prezidențiali, a depus, astăzi flori la Complexul Memorial „Eternitate” cu prilejul marcării a 77 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, informează Oficial.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că, la data de 22 iunie, în Republica Moldova, ca și în celelalte foste republici sovietice, este marcată Ziua comemorării victimelor căzute pe câmpul de luptă în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

„Acum, 77 de ani, în această zi, a început cea mai cruntă și sângeroasă bătălie din istorie. Cel mai groaznic război din istoria omenirii a luat viețile a 70 de milioane de oameni, iar cea mai mare pierdere de vieți omenești a avut-o poporul sovietic – aproape 27 de milioane de victime. Pe fronturile Marelui Război au luptat inclusiv și locuitorii Moldovei: buneii și străbuneii noștri. Astăzi noi comemorăm ostașii căzuți pe câmpul de luptă dar și pe cei mutilați de hitleriști sau duși în sclavie în Germania. Noi trebuie să învățăm din trecut și să nu permitem ca acest lucru să se repete. Datoria noastră sfântă este să păstrăm pacea pe meleagul nostru drag. Nimeni nu este uitat, nimic nu se uită!”, a precizat Dodon.

Doina Secrieru 

Share