Președintele APDIM solicită demiterea unor funcţionari de la Primăria capitalei

Președintele APDIM solicită demiterea unor funcţionari de la Primăria capitalei

Asociaţia Patronală a Dezvoltatorilor Imobiliari din Moldova (APDIM) cere demiterea funcţionarilor de la Primăria Chişinău responsabili de eliberarea autorizaţiilor de construcţie „care sunt recunoscute mai târziu drept ilegale”. În cadrul unei conferințe de presă, preşedintele Asociaţiei, Marcel Darie, a menţionat că, „conducerea Primăriei retrage autorizațiile de construcţie de la mai multe obiecte, considerând că documentele au fost eliberate dezvoltatorilor în mod ilegal”.

„Dacă sunt eliberate documente și cetățenii au investit sume mari de bani în construcție, iar apoi toate acestea sunt considerate ilegale, atunci dezvoltatorii, cetățenii, investitorii și cumpărătorii de apartamente ar trebui să cunoască numele vinovaților. Cum putem opri procesul de construcție și investiții fără să-i cunoaştem pe cei vinovați?”, a susținut Darie.

Potrivit lui, companiile construiesc obiectele în conformitate cu toate documentele, unde la fiecare etapă a proiectului există persoane responsabile, iar decizia primarului Chișinăului de a opri construcția – „se bazează pe faptul că autorizațiile au fost emise ilegal”. „Dacă toate ilegalităţile au avut loc la primărie, atunci de ce până acum nu cunoaștem numele funcţionarilor care au încălcat legea? Cine sunt acești contravenienţi din administrația locale, ale căror decizii au provocat pagube pentru mii de cetățeni rămaşi pe stradă, căci apartamentele lor sunt declarate ilegale? Dacă nu le ştim numele, atunci întregul proces de retragere a autorizațiilor este doar teatru și praf în ochi”, a spus președintele Asociației.

De asemenea, Darie solicită ca Procuratura Generală să pornească o anchetă penală privind „eliberarea autorizațiilor pe care Ceban le consideră ilegale”.

Doina Secrieru

Share