Președintele a semnat pentru crearea unui consiliu consultativ

Președintele a semnat pentru crearea unui consiliu consultativ

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a semnat vineri, 10 decembrie, decretul de creare a Consiliului consultativ pentru tranziția verde și securitatea energetică a Republicii Moldova, transmite OFICIAL.

Potrivit șefului statului, Consiliul este o platformă care va coordona politicile și va monitoriza implementarea proiectelor de interes național în domeniul energetic.

„Securitatea energetică este un element important al securității țării și înseamnă acces sigur la resurse energetice de calitate, la prețuri rezonabile. În trei decenii, autoritățile noastre nu au fost preocupate de securitatea energetică. Dimpotrivă, situația de monopol a fost folosită pentru crearea schemelor de corupție”, a declarat Maia Sandu.

De asemenea, Maia Sandu spune că, trebuie să o luăm de la capăt, să investim în proiecte serioase care ne vor asigura alternative de furnizare a energiei, în proiecte de eficiență energetică ce ne vor permite să consumăm și să plătim mai puțin pentru energie.

„Și, foarte important, trebuie să utilizăm rațional resursele naturale și să reducem poluarea. Rezultatele acestor proiecte le vom resimți peste cinci-șase ani, de aceea, este important să purcedem la drum fără întârziere”, a subliniat președintele.

Doina Buruiană

Share