Președintele a avut o întrevedere cu reprezentanții formatului 3+2

Președintele a avut o întrevedere cu reprezentanții formatului 3+2

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a avut, în această dimineață o întrevedere cu reprezentanții formatului 3+2, mediatori și observatori în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, transmite OFICIAL.

Delegația este condusă de Thomas Mayr-Harting, Reprezentantul special al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE din partea Suediei pentru procesul de reglementare transnistreană, și se află într-o vizită de informare în țara noastră.

„Am discutat despre situația pandemică și am confirmat deschiderea noastră de a oferi în continuare sprijin, vaccinuri și echipamente pentru susținerea eforturilor de combatere a pandemiei în stânga Nistrului. Am vorbit totodată despre situația drepturilor omului în regiune și despre necesitatea asigurării liberei circulații între maluri. Am discutat cu reprezentanții formatului 3+2 despre principiile soluționării conflictului transnistrean, care trebuie să aibă loc pe cale pașnică, prin dialog, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova. Am reiterat necesitatea formulării unei viziuni de soluționare politică a conflictului. Această acțiune trebuie să se regăsească pe agenda unui guvern cu puteri depline, instalat după alegerile parlamentare anticipate din luna iulie”, menționează Maia Sandu.

 

Cristina Parfeni

Share