Președinte PDM: Chiril Gaburici nu este doar candidatul PLDM

Președinte PDM: Chiril Gaburici nu este doar candidatul PLDM

Liderul PDM, Marian Lupu, a declarat, în cadrul emisiunii Replica, de la Prime TV, că partidul pe care îl conduce susţinut fără rezerve candidatul la funcţia de premier Chiril Gaburici, care, după învestire, nu este doar candidatul PLDM, dar este exponentul Alianţei Politice pentru Moldova Europeană, notează mesaj.md.

„Este angajamentul nostru, al celor două partide, este o responsabilitate comună. Acest Guvern are două sarcini majore: dezvoltarea Republicii Moldova şi continuarea parcursului european al ţării”, a declarat liderul democrat.

Potrivit lui, această formulă de Guvern este o derivată a conjuncturii politice la care s-a ajuns. „Acest acord politic putea teoretic să aibă altă configuraţie, dar aceasta este unica formulă realistă care, cu părere de rău, s-a arătat a fi viabilă reieşind din rezultatele negocierilor”, a mai spus  Marian Lupu.

Liderul PDM a spus că acest proces de negocieri politice a fost secundat de o situaţie mai dificilă pe plan financiar şi politic care a afectat puternic nevoile oamenilor de zi cu zi. „Liberalii, dacă doreau să fie până acum la guvernare, ei veneau în sprijinul formării coaliţiei.

Am văzut foarte multă încăpăţânare, joc pe muchi de cuţit, zero flexibilitate. Am fost obligaţi să mergem pe linia unei asemenea alianţe”, a precizat liderul democrat.

Doina Secrieru

Share