Președinta PAS: Alegerile din RM nu se deosebesc cu nimic de alegerile din Federația Rusă

Președinta PAS: Alegerile din RM nu se deosebesc cu nimic de alegerile din Federația Rusă

Co-președinta blocului ACUM Platforma DA și PAS, Maia Sandu, Președinte PAS, susține că, cu fiecare zi cu care ne apropiem de data alegerilor, situația seamănă tot mai mult cu o șarlatanie, nu cu alegeri libere și corecte, informează OFICIAL.

În cadrul unei conferințe de presă, Maia Sandu a menționat că, în fiecare zi, suntem martorii a nenumărate abuzuri.

„E vorba de abuzuri comise de către PDM și sateliții săi, mituirea alegătorilor, folosirea resurselor administrative, nedeclararea banilor prin care se finanțează campania, obstrucționarea votului, dar cea mai mare pacoste a acestor alegeri o reprezintă dezinformarea, știrile false. Regimul cheltuie milioane pe fabricarea și distribuirea minciunilor pentru ca să zăpăcească oamenii, ca să le obțină votul prin minciună. Minciuna și știrile false au invadat și spațiul online. Armate de troli au fost folosite în această campanie pentru a-i denigra opoziția, încercându-se astfel influențarea deciziei alegătorilor. Fabrica de troli din RM funcționează după aceleași tipare, ca și cele folosite pentru a influența rezultatele alegerilor în SUA, referendumului din Marea Britanie. Știam cu toți despre existența acestei fabrici de troli, acum știm și unde s-a cuibărit aceasta, chiar în Guvern. Asta ne spune Facebook, care a anulat 20 de pagini false și 160 de conturi false și care spune în comunicatul său că multe dintre aceste conturi erau administrate de angajați ai Guvernului. În aceste condiții, alegerile din RM nu se deosebesc cu nimic de alegerile din Federația Rusă care nu sunt recunoscute de comunitatea internațională”, a precizat Sandu.

Potrivit ei, după ce au fost deconspirat, regimul a trecut la metode mai primitive. „Au fabricat un video și poze prin care încearcă să demonstreze că eu sunt lesby. Eu nu sunt nici în video și nici în acele poze, nu sunt și nu am fost niciodată lesby. Mai mult decât atât, este o minciună prost fabricată. Acest video a fost filmat în orașul Munchen, în care eu nu am fost niciodată. Minciuna asta și altele nu sunt îndreptate doar împotriva mea, ele sunt în primul rând îndreptate împotriva cetățenilor care urmează să ia o decizie importantă peste câteva zile. Mă adresez exponenților regimului, știu că vă este frică de mine, știu că vă este frică de noi de cei din ACUM, trebuie să vă fie frică pentru că ați comis nenumărate fărădelegi și veți răspunde pentru acestea. Vă întreb însă până unde sunteți gata să mergeți? Ce alte abuzuri puneți la cale? Noi nu ne lăsăm intimidați, orice ați face, nouă ne pasă de cetății acestei țări. Cu fiecare abuz crește riscul ca aceste alegeri să nu fie recunoscute la nivel internațional drept libere și corecte. Considerăm că, este necesară o anchetă serioasă despre cum această guvernare manipulează alegerile. Cetățenilor le spunem să fie foarte vigilenți”, a conchis Sandu.

Doina Secrieru

Share