Premierul României Viorica Dăncilă va efectua prima vizită oficială la Chişinău

Premierul României Viorica Dăncilă va efectua prima vizită oficială la Chişinău

Premierul României Viorica Dăncilă va efectua marți, 27 februarie, o vizită oficială la Chişinău, unde se va întâlni cu premierul Pavel Filip.

Premierul vine pentru a discuta despre întărirea cooperării dintre cele două guverne şi este aşteptată şi semnarea unui contract ce are în vedere construirea unui gazoduct şi distribuirea de gaz în partea vestică a Republicii Moldova, de la Iaşi-Ungheni până la Chişinău.

Viorica Dăncilă va fi însoţită în capitala Republicii Moldova de miniştrii care se ocupă de domeniile care vor fi subiectele principale ale întâlnirii. Un domeniu foarte important îl reprezintă energia. Aici se derulează o serie de proiecte care vizează conectarea fizică a Republicii Moldova, prin intermediul României, la spaţiul energetic european, în concordanţă cu obiectivele integrării economice a acestei ţări în Uniunea Europeană.

La Chişinău, premierul Viorica Dăncilă va reafirma sprijinul constant şi ferm al României pentru aspiraţiile europene ale Republicii Moldova şi va îndemna la continuarea reformelor structurale prevăzute de Acordul de asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

sursa: 10tv.md

Mihaela Rotari

Share