Premierul României – invitat de Ion Chicu la evenimentul de inaugurare a gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău

Premierul României – invitat de Ion Chicu la evenimentul de inaugurare a gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău

Prim-ministrul Ion Chicu a menționat că în acest an, Republica Moldova are un motiv suplimentar de a celebra Ziua Independenței, întrucât a fost dat în exploatare Gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău, unul dintre cele mai importante obiective al infrastructurii energetice naționale, care va consolida și mai mult independența țării noastre.

Lansarea gazoductului va spori securitatea energetică a Republicii Moldova, fiind o alternativă reală pentru aprovizionarea cu gaze naturale a țării în diferite circumstanțe. Evenimentul de inaugurare va avea loc pe 27 august.

„Aduc mulțumiri Guvernului și poporului român pentru investițiile și suportul oferite în construcția acestui obiectiv care merită inaugurat în cadrul unui eveniment frumos. Pe 27 august este sărbătoare mare, cu această ocazie am remis premierului român, dlui. Ludovic Orban invitația de a participa la acest eveniment pentru a-i reda importanța națională”, a precizat Ion Chicu, exprimând speranța că operatorul intern în scurt timp va aproviziona țara cu gaze naturale, inclusiv prin intermediul acestui Gazoduct.

Doina Secrieru

 

Share