Premierul: Nici o victorie și nici o înfrângere nu sunt definitive

Premierul Maia Sandu a declarat că ieri cetățenii au ales Primarul orașului Chișinău și că decizia chișinăuienilor va fi respectată, informează OFICIAL.

Într-un briefing de presă, Maia Sandu a mulțumit tuturor celor care au ieșit la vot.

„Votul cetățenilor este esența democrației și noi vom respecta alegerea oamenilor. Îi mulțumim dlui Năstase și echipei, care au muncit enorm în această campanie. Dle. Năstase, avem nevoie ca dvs. să reveniți la Guvern cât mai curând. Cred că oamenii au pierdut un potențial primar bun, dar democrația este un exercițiu permanent. Nici o victorie și nici o înfrângere nu sunt definitive. Sper ca Ion Ceban să țină minte și să respecte toate promisiunile făcute oamenilor în campanie. Am pierdut o bătălie, însă adevărata luptă împotriva corupției încă se duce. Urmează o perioadă grea, în care va fi clar dacă toți din majoritatea parlamentară au fost sinceri, atunci când și-au asumat reforma justiției. Igor Dodon trebuie să renunțe la jocurile de sub masă, prin care subminează această reformă. Noi în continuare vom lupta pentru o justiție adevărată. Sunt pregătită să lupt aici din Guvern sau din stradă alături de cetățeni”, a precizat Premierul.

Potrivit Maiei Sandu, cea mai mare victorie în aceste alegeri este că ele au fost libere.

„Cetățenii au avut de unde alege, au participat mulți candidați. Oamenii au putut să-și aleagă liber liderii comunități. Guvernul va lucra cu toți primarii și APL-urile alese. Acum toți la lucru”, a mai spus Sandu.

Andriana Cheptine

Share