Premierul Natalia Gavrilița a avut o discuție cu șefii oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat

Premierul Natalia Gavrilița a avut o discuție cu șefii oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat

O serie de obiective care vizează activitatea reprezentanților Guvernului în teritoriu au fost trasate astăzi în cadrul unei ședințe în format online, cu participarea prim-ministrului Natalia Gavrilița și a șefilor oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat, informează OFICIAL.

„În vederea constituirii statului de drept, unul dintre angajamentele de importanță majoră a actualului Guvern, premierul a vorbit despre necesitatea intensificării controlului de legalitate al actelor și menținerea unui dialog sistematic cu reprezentanții APL”, comunică reprezentanții Guvernului.

Natalia Gavrilița a încurajat reprezentanții Cancelariei de Stat în teritoriu să demonstreze o abordare proactivă și să dea dovadă de mai multă implicare în soluționarea problemelor cetățenilor, menționând că aceștia reprezintă veriga de legătură între administrația publică locală și Guvern. „Am încredere în profesionalismul și corectitudinea Dvs și vă îndemn să fiți implicați în problemele cetățenilor și să veniți cu soluții. Totodată vă rog să asigurați eficientizarea mecanismului de coordonare a serviciilor publice desconcentrate”, a menționat șefa Cabinetului de miniștri.

Totodată, Premierul a vorbit despre importanța monitorizării respectării deciziilor CNESP în teritoriu, efortul comun în depășirea crizei pandemice fiind unul esențial. La final, Natalia Gavrilița a mulțumit șefilor oficiilor teritoriale pentru un dialog deschis și a reiterat importanța unei colaborări constructive.

E de menționat că, Cancelaria de Stat are în subordine 10 oficii teritoriale la: Bălți, Comrat, Căușeni, Chișinău, Cahul, Edineț, Hâncești, Orhei, Ungheni și Soroca.

 

Cristina Pendea

Share